Pentru toți tinerii care nu au votat în decembrie, deși puteau să o facă

2/02/2017

Reprezentați 93,9% din populația cu vârsta sub 24 de ani și cu drept de vot a țării.

"Nu votez pentru că nu am timp."
Timp nu ai, timp îți faci. Se votează din 4 în 4 ani, iar votul durează o zi. Oricât de silă îți este, oricât ai vrea să dormi, pornește totuși spre casă în acea zi și exprimă-ți opinia. Nu cred că reușești să înveți pentru sesiune fix atunci. Cei din diaspora au pornit spre ambasade și cu o zi - două înainte pentru că știu că votul lor, chit ca e doar unul, contează. La fel și al tău.

"Ba nu, votul meu nu contează."
Votul tău nu contează dacă nu îl exerciți. Suntem conduși de o grupare votată de doar 18% din cetățenii țării. Nicidecum de majoritate. Votul tău ar fi contat.

"Dar cu cine să votez? Simt că niciun partid nu mă reprezintă."
Să nu mergi la vot înseamnă să votezi pasiv cu cine votează majoritatea. Dacă tu nu alegi răul cel mai mic (întrucât momentan nicio alegere nu este decisiv bună), ceilalți vor alege și pentru tine. Și nu cred că te simți reprezentat de alegerea celorlalți în clipele astea.

S-a ajuns, zilele astea, la o numărătoare inversă pentru România bunului simț. Asta s-a întâmplat și pentru că noi, tinerii, nu ne-am implicat destul. Nu îi mai lăsa pe ceilalți să decidă viitorul țării în care tu vei trăi mai mult decât ei. Votul tău e vocea ta. Folosește-o.


You Might Also Like

0 comments

Share your opinion!